Opći uputi za ugradnju

Opći uputi za ugradnju

Igrališta marke Sportbaby dizajnirana su tako, da je njihova ugradnja jednostavna i potrebno je samo nekoliko ručnih vještina.

Sve sastavnice su uključene u setu. Za ugradnju potreban nam je imbus ključ, koji je u prilogu i križni izvijač. Umjesto križnog izvijača i ključa preporučujemo upotrjebu, baterijske ili električne bušilice s odgovarajućim prilozima. Rad će biti manje naporan i brži. Za proizvode koji su stegnuti na zid (na primjer ljestve) potrebna nam je bušilica sa odgovarajućim alatom  za rupu.

Iako neka jednostavna igrališta možemo sastaviti sami, preporučujemo da imate pomoć. Sastavljanje u dvoje će biti lakše i zanimljivije. Neka igrališta ne možete sklopiti bez pomoći.

Igralište sklapajte gdje imate dovoljno prostora. Veća igrališta, koja se ne mogu prenositi, sastavljajte u njihovom stalnom mjestu.

Prvo, otvorimo kutiju sa rastavljenim igralištem. U posebnu kutiju istresemo sitne dijelove, da ih ne bi izgubili.  Dobro pročitamo upute.  Jednom kad shvatimo upute, počinje montaža.

Kod sastavljanja dosljedno se pridržavamo uputa. Ako uputa ne uzmemo u obzir, može doći do oštećenja igrališta ali i povrijede djeteta. Sve šarafe dobro pričvrstimo te upotrijebimo dovoljnu količinu ljepila gdje je potrebno.

Igrališta u zatvorenim prostorijama  stavimo na svoje mjesto ili ih montiramo na zid. Igralište na otvorenom postavimo na dovoljno čvrstu podlogu, koja se neće pomicati. Možemo ih postaviti na ravnu betonsku podlogu, koju obložimo sa različitim oblogama od umjetnih masa ili ih postavimo na  dobro utvrđenu  pješčanu podlogu. Ako ih postavimo na travnjak ili zemlja postoji  mogućnost, da će se zemlja nakon nekog vremena neravnomjerno ugrijezniti . Na travnjaku možemo koristiti drvene platformama, koje možemo izraditi.

Pobrinite se da oko igrališta ima dovoljno prostora. Kod igrališta sa ljuljačkama i krugovima budimo sigurni, da djeteta kod upotrjebe ne ometaju drugi objekti (ormar, stol, stolice, …). Na otvorenom neka bude oko igrališta barem 1,5 do 2 metra prostora.

Prije nego što igralište prepustimo  u korištenju djeci, dobro ga testiramo.  Provjerimo jesu li svi dijelovi međusobno čvrsto sastavljeni i potpuno fiksni. Igrališta, koja su postavljena u zid moraju biti potpuno nepokretna.

Najveći sportsko kutak zauzima samo 1,5 četvornih metara. Čak iu malim stanovima pronaći mjesto za sportske kutu. ×
Besplatna dostava za narudžbe više 350 euro. ×
Kontrola kvalitete i siguran proizvodnja prirodnog drva sigurati zdrav razvoj djece bez ikakvog rizika. ×
Sportsko kutak će se brzo skinut ako je potrebno da se brzo prazni prostori. ×