Model: Busy Board House "SAFARI"
Dostupnost: 5
164,90€
Bez poreza: 135,16€

Busy Board Kućica "SAFARI" je 6 manipulativnih ploča u 1. Ovo je set od 23 elementa za rani razvoj dječaka i djevojčica u dobi od 10 mjeseci do 5 godina.

 

Mala BusyKućica izrađena je prema Montessori metodi. Raznolike afričke životinje zasigurno će privući pažnju malog istraživača. Zajedno s njima, dijete će naučiti vezati vezice, učiti o staništima životinja, pa čak i nahraniti nilskog konja.

Elementi na Montessori busy boardu dizajnirani su za razvoj fine motorike, koordinacije, logike i upornosti. Izvrstan poklon za prvu godinu života djeteta ili za prvi susret s busy boardom.

Materijal: visokokvalitetna šperploča razreda 1/2 - 6 mm

Boja: šarena

Veličina: 26x26x24 cm


·         Strana 1: Vrata

Mala vrata vode unutra u kućicu gdje dijete može sakriti svoje igračke. Vrata su zatvorena s nekoliko brave. Na vrhu je drvena kuka, a na dnu zupčanik. Nakon što ga zavrti, brava se pomiče u stranu. Unutar okruglog elementa rasute su svijetle perle koje će zasigurno privući pažnju djeteta. Na krug je stavljena mekana gumica.

·         Strana 2: Labirint sa životinjama

Slatke afričke životinje žele se okupiti! Da bi im u tome pomoglo, dijete treba premjestiti životinje kroz labirint. Ovo je dobra vježba za razvoj logike, koordinacije i mašte. Možete zamisliti kako se igraju zajedno ili komuniciraju, što će dijete još više privući ovom elementu.

Životinje su ručno brušene, tako da su svi rubovi elemenata savršeno glatki.

·         Strana 3: Žirafa

Žirafa ima džep na trbuščiću s gumbom. Tkanina je vrlo mekana i lako se rasteže. Perle su pričvršćene kao mrlje na žirafinom vratu. Sunce je napravljeno u obliku okruglog elementa sa šljokicama unutra. Rotiranjem se šljokice raspršuju, što će privući pažnju svakog djeteta.

Automobil s turistom "vozi" se pored žirafe. Vrata automobila su zaključana. Da bi ih otvorilo, dijete može uzeti ključ koji visi na elastičnoj traci na palmi. Otvaranjem vrata dijete će vidjeti prozirni zid na kojem je nacrtan turist.

·         Strana 4: Nilski konj i Kameleon

Tkanina sa šljokicama pričvršćena je na trbuščić nilskog konja. Ako prevučete prstom prema gore, šljokice će promijeniti boju..

Nilski konj u rijeci lovi ribe. Da biste mu pomogli, potrebno je staviti gumice na obližnje ribe. Gumice su izrađene od meke tkanine, ugodne na dodir.

Ispod nilskog konja nalazi se patentni zatvarač koji će naučiti vaše dijete važnoj vještini - zakopčavanju zatvarača na odjeći i cipelama.

Na vrhu zida nalazi se neobičan element - 4 rotirajuće pločice. Na jednoj strani je kameleon, a na drugoj zmija. Dijete može rotirati pločice, mijenjajući dizajn na njima. Vježba za razvoj fine motorike i logike: kako rotirati pločicu tako da crtež postane cjelovit.

·         Krov 1: Utikač i životinje

Na samom vrhu kućice nalazi se drveni utikač.


Različite afričke životinje naslikane su na drvenim elementima. Pričvršćene su čičkom s stražnje strane, kao i mekim gumicama u sredini zida.

Svaka životinja ima svoje mjesto. Dijete treba postaviti elemente prema njihovoj logici. Na primjer: slon se poliva vodom iz surle, što znači da ga treba staviti na jezero.

Da pomogne djetetu, svaki element ima svoju boju. Područje s gumicama je obojano specifično za njih. Na primjer: zebra stoji na svijetlozelenoj čistini. To znači da trebate pronaći čistinu iste boje na krovu kuće.

Ova igra ne samo da će upoznati dijete s raznim životinjama, već će biti i dobra vježba za logiku i motoriku.

·         Krov 2: Prekidač

Prekidač je napravljen u obliku tukana. On uključuje svjetla unutar kućice. Da bi se upalilo pozadinsko osvjetljenje, trebate pritisnuti krug i držati ga te okrenuti u smjeru kazaljke na satu. Na planini u blizini nalazi se malo ogledalo izrađeno od neuništivog filma. Ispod se nalaze AAA baterije. Zahvaljujući njima, pozadinsko osvjetljenje radi. Upute za njihovu zamjenu dolaze s kućicom.

Vezice na kućici pomoći će vašem djetetu naučiti vezati vezice. Također, ovo je dobra vježba za finu motoriku prstiju.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!
Sigurnosni kod (Captcha)