Fizički razvoj djeteta

Fizički razvoj djeteta – to je faktor kojemu bi se trebao posvetiti svaki roditelj . U isto vrijeme roditelji trebaju shvatiti da dijete nije manja verzija odrasle osobe i da dijete raste i razvija se u skladu sa svojim zakonima.

Dakle, kakvi su ti zakoni?

Rast djeteta neposredno utječe na procese njihovog tjelesnog razvoja. Povećana dužina tijela je vrlo važan i osjetljiv pokazatelj općeg razvoja organizma. Na proces rasta utječu brojni različiti faktori, kao što su prehrana, koja brine da tijelo dobije sve potrebne supstance za fizički razvoj, nasljedstvo, određeni hormoni, trajanje sna, psihološke okoline koje okružuje dijete i odgovarajuće fizičke aktivnosti. U slučaju nedovoljne fizičke aktivnosti dijete počinje zaostajati u rastu. Redovito bavljenje sportom, potiče rast. Stoga, roditelji na tjelesni odgoj djece svih uzrasta ne smiju zaboraviti.

Tjelesni odgoj utječe nevjerojatno korisno za fizički i psihički razvoj djece. Tjelesni odgoj u najranijim fazama pridonosi pravovremenom razvoju motorike, njihovom poboljšavanju i ispravnom razvoju. Vježbe su specifični način tjelesnog odgoja djece, i namijenjene su rješavanju različitih zdravstvenih i edukacijskih zadataka.

Stoga, se fizičke vježbe naširoko koristi u različitim fazama jednog života. U ranom djetinjstvu doprinose ispravnoj drži tijela, razvoju mišića cijelog tijela, kao i za formiranje tih prirodnih vrlina, kao što su brzina, okretnost, gipkost, ritam, izražajne gesta i oštrina vida. Osim toga, prilikom obavljanja fizičke vježbe povećava se broj pozitivnih emocija, koje su temeljnog značenja za svakodnevni dobrobiti djece.

Idealan alat za  tjelesni odgoj su univerzalni multifunkcionalni trening uređaji, kao što su dječji igrališni  kompleksi – kompaktnih modela, koje je moguće smjestiti u dječju sobicu ili vani na dvorište. Djeca mogu vježbati na takvom igralištu kada god požele: ojačaju mišiće u cijelom tijelu na švedskoj ljestvi, konopcu, gimnastičkim krugovima, ljestvi od konopca, trening ploči i gredi.

U ranom djetinjstvu su djeca naročito impulzivna, nervozna te brzo umorna, tako da će im  biti sasvim dovoljno, da vježbaju u dječjim kutku  i tijekom dana kako bi naučili neke osnovne vježbe. Na primjer, dijete može naučiti čučnuti, mogu se ljuljati na trapezu, trenirati na švedskoj ljestvi, visiti na gredi i popeti se na ljestve.

Zadaci roditelja su da djetetu pokažu vježbe, prate ispravno izvršenje, kontroliraju količinu fizičkog napora od strane djece podnesenih u provedbi, pomognu u organizaciji vježbe, djecu pripreme za provedbu vježbe i pruže im potrebnu pomoći. Starija djeca, koja već treniraju na sportskim terenima, bit će sretni, da mogu svoje vještine nadograđivati i u domaćem sportskom kutku.

Najveći sportsko kutak zauzima samo 1,5 četvornih metara. Čak iu malim stanovima pronaći mjesto za sportske kutu. ×
Besplatna dostava za narudžbe više 350 euro. ×
Kontrola kvalitete i siguran proizvodnja prirodnog drva sigurati zdrav razvoj djece bez ikakvog rizika. ×
Sportsko kutak će se brzo skinut ako je potrebno da se brzo prazni prostori. ×